Receptes


FILET A LA MOSTASSA I MEL

Ÿ 700gr de filet de VEDELLA
Ÿ 2 cullerades soperes de mel
Ÿ 2cullerades soperes de fines herbes
Ÿ 2 cullerades soperes de mostassa (millor de la preparada a l’antiga)
Ÿ Sal i pebre al gust
Ÿ 1 llimona
Ÿ Mantega 25 gr

1.Preescalfar el forn a 220ºC
2.Agafar la llimona i fregar-la en tot el filet. Salpebrar al gust.
3.Pintar amb la mostassa tot el filet.
4.Espolvorejar amb les herbes i  posar la mantega a sobre el filet
5.Posar en un recipient apte pel forn i coure durant 15min
6.Girar el filet i coure 10min més
7.Treure’l del forn i cobrir-lo amb la mel. Reintroduir en el forn 10 min
8.Servir immediatament
9.Bon profit!





VEDELLA AMB PERES

Ÿ 400 gr de talls primets de VEDELLA
Ÿ Mitja copeta de vi blanc sec
Ÿ 100gr de tomaquet
Ÿ  1 cullerada sopera de farina
Ÿ Per fer la picada: Ametlles, pa torrat, 1 gra d’all
Ÿ Oli
Ÿ Aigua
Ÿ Peres (a la tardor es pot fer amb castanyes) gustoses.

1.En una cassola antiadherent rossejar  la vedella tallada a trossos primets.
2.Afegir el vi i deixar evaporar. Posar-hi el tomaquet tallat a trosset petits.
3.Fer la picada. En un recipient a part barrejar la farina amb loli de la               cassola
4.Afegir -ho tot a la cassola.
5.Posar-hi les peres i cobrir-ho d’una mica d’aigua. Deixar coure.
6.Servir calent. Bon profit!




SOPA DE MONGETA BLANCA, FESOLS I VEDELLA

Ÿ Fesols vermells (cuits o en llauna) 250gr
Ÿ Mongeta blanca (cuita o en llauna) 250gr
Ÿ caldo
Ÿ 4 pastanagues grosses
Ÿ 1 ramet de julivert
Ÿ 3 cullerades soperes doli doliva verge
Ÿ VEDELLA per estofar 250gr
Ÿ Sal i pebre
Ÿ 100 ml crema de llet


1.Rentar amb aigua les mongetes
2.Tallar i netejar les pastanagues i el julivert
3.En una cassola amb l’oli ben calent, daurar-li la carn.
4.Afegir-hi les verdures. I finalment el caldo fins cobrir la carn i la verdura.
5.Deixar fer xup xup durant 25 min. Salpebrar a gust.
6.Posar la crema de llet en els ultims 4 min de cocció. Servir calent







VEDELLA EN FUNDA DE PASTA DE FULL

Ÿ 200 gr de carn picada de VEDELLA
Ÿ 1 ceba tallada finament
Ÿ 1 cullerada sopera de menta tallada ben petit
Ÿ 1 cullerada sopera de cumí
Ÿ Un ramet de julivert
Ÿ 1 ou + 1 rovell
Ÿ 1 paquet de pasta de full

1.Preescalfar el forn a 180ºC
2.Mentrestant, barrejar en un gran bol: menta, julivert, cumi, ou i la ceba tallada.
3.Afegir la carn picada. Salar i pebrar al gust. Barrejar
4.Tallar en 12 parts la pasta de full amb un ganivet.
5.Omplir cada porció amb la barreja feta.
6.Plegar per fer petits farcellets o semillunes (com empanades).
7.Amb una forquilla soldar bé els cantells dels farcellets
8.Amb un pinzell pintar el rovell d’ou sobre els farcellets.
9.Coure aprox 15 min al forn




No hay comentarios:

Publicar un comentario