FILET
A LA MOSTASSA I MEL
700gr de filet de VEDELLA
2 cullerades soperes de mel
2cullerades soperes de fines herbes
2 cullerades soperes de mostassa (millor de la
preparada a l’antiga)
Sal i pebre al gust
1 llimona
Mantega 25 gr
1.Preescalfar el forn a 220ºC
2.Agafar
la llimona i fregar-la en tot el filet. Salpebrar al gust.
3.Pintar amb la mostassa tot el filet.
4.Espolvorejar amb les herbes i posar la mantega a sobre el filet
5.Posar en un recipient apte pel forn i
coure durant 15min
6.Girar el filet i coure 10min més
7.Treure’l
del forn i cobrir-lo amb la mel. Reintroduir en el forn 10 min
8.Servir immediatament
9.Bon profit!
VEDELLA
AMB PERES
400 gr de talls primets de VEDELLA
Mitja copeta de vi blanc sec
100gr de tomaquet
1 cullerada sopera de farina
Per fer la picada: Ametlles, pa torrat, 1 gra
d’all
Oli
Aigua
Peres (a la tardor es pot fer amb castanyes)
gustoses.
1.En una cassola antiadherent
rossejar la vedella tallada a trossos
primets.
2.Afegir
el vi i deixar evaporar. Posar-hi el
tomaquet tallat a trosset petits.
3.Fer la picada. En un recipient a
part barrejar la farina amb l’oli de la cassola
4.Afegir -ho tot a la cassola.
5.Posar-hi
les peres i cobrir-ho d’una mica d’aigua. Deixar coure.
6.Servir calent. Bon profit!
SOPA DE MONGETA BLANCA, FESOLS I VEDELLA
Fesols vermells (cuits o en llauna) 250gr
Mongeta blanca (cuita o en llauna) 250gr
caldo
4 pastanagues grosses
1 ramet de julivert
3 cullerades soperes d’oli d’oliva verge
VEDELLA per estofar 250gr
Sal i pebre
100 ml crema de llet
1.Rentar amb aigua les mongetes
2.Tallar i netejar les pastanagues i
el julivert
3.En una cassola amb l’oli ben calent,
daurar-li la carn.
4.Afegir-hi les verdures. I finalment
el caldo fins cobrir la carn i la verdura.
5.Deixar fer xup xup durant 25 min. Salpebrar a gust.
6.Posar
la crema de llet en els ultims 4 min de cocció. Servir calent
VEDELLA EN FUNDA DE PASTA DE FULL
200 gr de carn picada de VEDELLA
1 ceba tallada finament
1 cullerada sopera de menta tallada ben petit
1 cullerada sopera de cumí
Un ramet de julivert
1 ou + 1 rovell
1 paquet de pasta de full
1.Preescalfar el forn a 180ºC
2.Mentrestant, barrejar en un gran
bol: menta, julivert, cumi, ou i la ceba tallada.
3.Afegir
la carn picada. Salar i pebrar al gust. Barrejar
4.Tallar en 12 parts la pasta de full
amb un ganivet.
5.Omplir cada porció amb la barreja
feta.
6.Plegar per fer petits farcellets o
semillunes (com empanades).
7.Amb una forquilla soldar bé els
cantells dels farcellets
8.Amb un pinzell pintar el rovell d’ou
sobre els farcellets.
9.Coure aprox 15 min al forn
No hay comentarios:
Publicar un comentario